Najbardziej niebezpieczne dla ludzkiego ciała – Patogeny nowotworów – Koniecznie wyeliminuj je ze swojej diety.

Badania prowadzone przez Światową organizację zdrowia (WHO) dowiodły, że spożywanie alkoholu jest jedną z najczęściej występujących czynników rakotwórczych. Wśród osób nadużywających alkoholu, najczęściej notuje się zachorowania na nowotwory układu pokarmowego.

Obecny w alkoholu etanol jest przetwarzany przez ludzki organizm w aldehydowy kwas octowy. Prowadzi on do uszkodzenia komórek i do częstszej przemiany zmian łagodnych w złośliwe. Nadużywający alkoholu najczęściej chorują na nowotwory gardła, wątroby, jelit, ust oraz krtani.

Cukier w gazowanych napojach.

Spożywanie dwóch szklanek słodkich napojów gazowanych w przeciągu tygodnia, zwiększa ryzyko zachorowania na raka trzustki o połowę. Napoje gazowane zawierają w swoim składzie substancje chemiczne, które polepszają smak, ale jednocześnie sprzyjają nowotworom.

Żywność śmieciowa.

Ludzie, którzy w swoim codziennym żywieniu nie omijają fast food’ów, zwiększają ryzyko zachorowania nie tylko na raka, ale też narażają się na nadwagę, otyłość oraz cukrzycę. Spożywając dużą ilość tzw. śmieciowego jedzenia narażamy się również na wystąpienie problemów trawiennych.

Wędzone kiełbasy.