Najbardziej niebezpieczne dla ludzkiego ciała – Patogeny nowotworów – Koniecznie wyeliminuj je ze swojej diety.

Rozwojowi raka sprzyja również substancja chemiczna, obecna w kiełbasach wędzonych. Mowa o azotynie sodu. Jest to dość popularny dodatek do żywności.

Stosuje się go jako środek konserwujący oraz barwiący. U osób, które często spożywają kiełbasy i wędliny, notuje się większą zachorowalność na nowotwory jelit.

Sól.

Spożywanie dużej ilości soli, powoduje gromadzenie się chloru w ludzkim organizmie. Doprowadza on do zachorowania na nowotwory żołądka, który częściej spotykany jest u mężczyzn, niż u kobiet.

Jeśli chcemy uniknąć tak poważnej i śmiertelnej choroby jakim jest rak, warto jak najwcześniej wdrożyć w swoje życie zasady zdrowego żywienia. Potrawy lekkostrawne, dużo owoców i warzyw w diecie oraz codzienna aktywność fizyczna, z pewnością pomogą uchronić się przed zachorowaniem na nowotwór.

Czytaj dalej