Są to ciastka, które można wykorzystać w wielu ciekawych przepisach. Ten prezentowany poniżej wyróżnia się łatwością przygotowania i niską ceną składników. Poznaj prosty przepis na przepyszne ciasto z herbatników!
Spód ciasta:
Krem:
Warstwa dekoracyjna:
Na początek na dno formy wyklejoną folią wykładamy naprzemiennie oba rodzaje herbatników.
Pora na krem! Kwaśną śmietanę i mleko przelewamy do miski i ubijemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładamy na wyłożone herbatniki. Wykładamy kolejną warstwę ciastek i kremu. Ostatnie „piętro” ciasta ma stanowić krem. Całość wstawiamy do lodówki na około godzinę.
Cukier puder ubijemy z mascarpone i nakładamy na boki ciasta. Tak udekorowane boki ozdabiamy drobno pokrojoną czekoladą. Całość deseru posypujemy orzechami włoskimi, które mogą być zmielone lub posiekane.
Last Updated on 10 czerwca 2022 by admin