Miękkie i bardzo apetyczne paszteciki z kapustą bez jajek. Poznaj przepyszne nadzienie.

Wymieszaj wcześniej przesianą mąkę z solą i suchymi drożdżami.

Stopniowo wlej wodę i mieszaj, aż ciasto będzie miękkie i jednolite. Włóż ciasto do nasmarowanej olejem miski, przykryj i zostaw do wyrośnięcia. W międzyczasie posiekaj cebulę i kapustę.

Podsmaż cebulę na oleju na średnim ogniu, aż stanie się złotobrązowa.

Dodaj posiekaną kapustę i podsmaż na dużym ogniu, ciągle mieszając. Dodaj czerwoną mieloną paprykę, suszoną miętę, wymieszaj. Przykryj pokrywką i duś przez chwilę. Na koniec dodaj posiekane zioła, wymieszaj, spróbuj i wyłącz ogień. Posyp stół mąką, ugnieć ciasto, podziel na małe kawałki. Rozwałkuj je w cienkie okrągłe placki i rozłóż na każdej łyżkę nadzienia.