Doskonałe połączenie składników sprawi, że danie będzie smaczne, miękkie i niesamowicie delikatne. Rozpieść swoich bliskich podając je z ulubionymi dodatkami.
Twarożek na pierogi możesz wybrać o dowolnej zawartości tłuszczu. Jeśli ma w sobie dużo wilgoci, lepiej go odcisnąć. Aby to zrobić, włóż twaróg do gazy, zawiń i mocno ściśnij.
Następnie włóż go do głębokiej miski. Dodaj kaszę mannę, jajka, cukier i wanilinę. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji i odstaw na 10-15 minut.
Następnie gotowe ciasto ułóż na płaskim talerzu i równomiernie na nim rozprowadź. Powinien mieć grubość około 2 centymetrów.
Zagotuj wodę na kuchence. Użyj zwykłej łyżki lub widelca, aby uformować leniwe pierogi z przygotowanej masy. Oddzielaj małe kawałki ciasta od warstwy i wrzucaj je do wrzącej wody.
Gotuj jeszcze przez około 2 minuty, po tym jak woda ponownie się zagotuje. Następnie ostrożnie wyjmij je łyżką cedzakową. Przed podaniem posmaruj masełkiem.
Last Updated on 24 czerwca 2022 by admin