Na początek zdejmujemy skórę z mięsa i przygotowujemy mieszankę przypraw. Dodaj mielony pieprz, suszony czosnek, sól, pieprz, rozmaryn i wymieszaj w misce.
Mięso kroimy wzdłuż, posypujemy przyprawą z obu stron i dokładnie rozcieramy rękoma. Na patelnię wlej olej, włóż pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażymy, aż zmięknie.
Dodać pieczarki, smażyć mieszając, dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz. Piecz przez kolejne 2 minuty. Podczas smażenia pokrój twardy ser w plastry.
Połóż papier do pieczenia na folii i ułóż obok siebie plastry boczku. Umieść wieprzowinę na środku i wypełnij mieszanką grzybową i serem.
Plastry boczku układamy na mięsie i owijamy papierem i folią. Mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200°C.
Podczas pieczenia mięsa kroimy ziemniaki, dodajemy sól, pieprz mielony, olej i mieszamy ręcznie. Po trzydziestu minutach pieczenia dodaj ziemniaki do blachy do pieczenia. Piec przez kolejne 30 minut w 200 ° C.
Last Updated on 20 czerwca 2022 by admin