Zaskoczeni goście zawsze pytają o przepis: Hit imprezy. Pyszna przekąska pomidorowa.

Odkryj przekąskę pomidorową. Swoim smakiem zachwyci wszystkich domowników. Gotową przekąskę możesz podawać z sosem śmietanowym.

Panierowany pomidor będzie zaskoczeniem, jako uzupełnienie niedzielnego obiadu. Skradnie serca na długo. Przekonaj się, jak smakują pomidory w nowej odsłonie!

Składniki:

  • 1 jajko
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki startego sera żółtego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • olej roślinny do smażenia
  • sól
  • pieprz.

Przygotowanie:

Umyte pomidory pokrój na grubsze plastry, takie na około 5 cm. Posól i popieprz, a następnie odłóż na ręcznik papierowy, aby oddały wodę. Przygotuj panierkę. Osobno do miski dodaj mąkę, osobno jajka, osobno bułkę ze startym żółtym serem.

Przygotowane pomidory obtaczasz w panierce jak kotlety. Najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i startej bułce z serem. Pomidory smażysz z obu stron na złocisty kolor. Przekąskę możesz odsączać z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Do pomidorowej przekąski możesz przygotować sałatkę masłową ze śmietaną. Wystarczy, że do śmietany dodasz odrobinę cukru i soku z cytryny. Prawda, że łatwe i szybkie do zrobienia? Smacznego!