Pyszne przekąski na przyjęcie w 15 min. Ze stołu znikają błyskawicznie. Wszystkim zasmakują

Przedstawiam kilka smacznych, prostych do wykonania dodatków do tortilli.

1. Puszkę dowolnej ryby w sosie przełóż do miseczki, dodaj do tego tarty żółty ser, łyżkę majonezu oraz świeży koper. Wymieszaj wszystko i rozdrobnij widelcem. Tak gotowy farsz nakładaj do placków – zwiń w rolkę i odstaw do lodówki na kilka minut.

2. Pokrój filet z kurczaka na drobne kawałki, przesmaż na oliwie z oliwek. Dodaj do tego traty ser żółty i mieszaj, aż ser zacznie się rozpuszczać. Farsz nakładaj bezpośrednio z patelni. Tortillę zwiń i oprósz pietruszką. Pokrój na małe kawałki.

3. Pokrój świeży ogórek w kosteczkę, dodaj pokrojone paluszki krabowe oraz 2 starte na grubych oczkach jajka. Wszystko połącz majonezem, dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj koperek do smaku. Gotowy farsz nakładaj do placków z tortilli i zawiń.

4. Cebulkę pokrój w kostkę i przesmaż na maśle lub oliwie z oliwek. Osobno przemiel czerwoną fasolę lub utłucz konserwową z puszki. Do masy z fasoli dodaj cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Farsz możesz wzbogacić świeżą pietruszką.