Pyszna i zdrowa pasta jajeczna, która każdemu przypadnie do gustu. Od dziś tylko w ten sposób ją robię

 Przepis jest naprawdę bardzo szybki do wykonania. Świetnie się nada  jako dodatek do pieczywa, dzięki czemu zyska na smaku, a jedzenie stanie się prawdziwą ucztą. Zasmakuje każdemu, od małego do dorosłego.

Składniki:

  • jajka 6 sztuk
  • serek topiony 2 łyżki
  • starta cebula 2 łyżeczki
  • śmietana lub majonez 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • kurkuma 0,5 łyżeczki
  • szczypiorek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Ugotuj jajka na twardo. Następnie obierz je i rozetrzyj widelcem.

Teraz możesz dodać resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstała kremowa konsystencja. Na godzinę wstaw to lodówki.

Możesz ją podawać na pieczywie. Smacznego!