W tej wersji smakują one rewelacyjnie, są niezwykle soczyste oraz pełne aromatu. Polecam wypróbowanie przepisu, gwarantuję, że Wasza rodzina będzie zachwycona!
Mięso dokładnie oczyść, poćwiartuj na kotlety (zależy jakiego rodzaju mięsa użyjesz). Przykryj folią i rozbij na cieńsze kawałki.
Kawałki mięsa natrzyj mielonym pieprzem, solą, a następnie przygotowaną mieszanką musztardy z czosnkiem. To ona odpowiada za ten niepowtarzalny smak potrawy! Jeśli lubisz pikantne dania, pozostaw kotlety w marynacie na kilkanaście minut.
Gotowe kawałki namaczaj w roztrzepanym jajku, następnie w mące. Proces ten powtórz dwukrotnie dla każdego z kotleta. Mięso kładź na rozgrzany olej i smaż do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Last Updated on 24 września 2020 by admin