Na ciasto:
Do polania ciasta:
Na masę:
Na polewę:
Jajka ubij z cukrem, dodaj roztopione masło, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, ubij i wlej do formy, której spód jest wyłożony papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez około 25 minut. Upieczone ciało skrop syropem karmelowym. Ubij białka z cukrem na sztywną pianę, a następnie dodaj spęcznianą żelatynę. Wlej 3/4 tej masy na ciasto, a do reszty dodaj kakao i wymieszaj.
Ułóż masę kakaową równomiernie na wierzchu, a następnie wymieszaj z poprzednią warstwą za pomocą małej łyżki.
Na koniec wygładź wierzch i włóż do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyjmij ciasto z foremki i ułóż wokół niego papier do pieczenia. Przygotuj polewę czekoladową rozpuszczając masło z czekoladą w kąpieli wodnej i polej wierzch ciasta.
Last Updated on 14 grudnia 2022 by admin