Poznaj przepisy na pyszną rybę. Aż 7 sposobów – dla każdego coś pysznego.

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 70 ml wody
  • 0,5 łyżeczki. sody
  • sól do smaku
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • ulubione zioła np pietruszka

Przygotowanie

Wymieszaj mąkę z solą, sodą, gałką muszkatołową (opcjonalnie) i drobno posiekaną pietruszką. Do suchej mieszanki stopniowo wlewaj wodę, mieszając trzepaczką, aż masa stanie się jednorodna.

Białkowe ciasto

Najbardziej delikatny spośród wszystkich opisanych powyżej.

Składniki

  • 4 białka jaj
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka wody
  • sól do smaku

Przygotowanie

Ubij białka z solą, dodaj przesianą mąkę i wodę. Dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno mieć dość płynną konsystencję.

Weź pod uwagę następujące wskazówki dotyczące smażenia ryb w cieście: Smaż kawałki filetów tylko w mocno rozgrzanym oleju i nie zbyt blisko siebie, w przeciwnym razie sklejają się ze sobą.

Mamy nadzieję, że nasze zalecenia dotyczące smażenia rybich ryb pomogą ci przygotować smaczne danie z każdego fileta.

Czytaj dalej