Dziś mam dla Ciebie świetny przepis na kotlety z kurczaka, które dzięki cukinii są jeszcze bardziej miękkie i zdrowsze!
Umyj cukinię i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie odciśnij z niej nadmiar soku i wymieszaj z mięsem.
Drobno posiekaj małą wiązkę koperku i dodaj ją do miski z kurczakiem i cukinią. Wszystko dobrze wymieszaj, następnie dodaj jajka i wymieszaj na jednolitą masę.
Posól, dodaj bułkę tartą, przyprawy i ponownie dobrze wymieszaj. Przed smażeniem przykryj masę i odstaw na 15 minut.
Na patelnię wlej olej roślinny, rękoma uformuj z masy kotlety. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Tak przygotowane kotlety umieść w naczyniu do pieczenia, na którego dnie wcześniej umieść kawałki masła. Piecz w piekarniku około 30 minut w temperaturze 180°C.
Wszystko gotowe. Możesz podawać.
Last Updated on 22 czerwca 2021 by admin