Kto z nas nie zna tych delikatnych kokosowych słodyczy z aksamitnym nadzieniem i orzechem w środku. Specjalnie dla Ciebie mam prosty przepis do wykorzystania we własnej kuchni. Do wykonania przepisu nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, a jedynie kilka prostych składników, które prawdopodobnie posiadasz w swoim domu.
Zalej orzechy wrzątkiem i odstaw na kilka minut. Dzięki temu łatwiej będzie je obrać ze skórki. Wafle zmiel za pomocą tego co posiadasz w kuchni, może być wałek do ciasta.
Czekoladę należy rozpuścić. Można do tego użyć mikrofali lub rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Wymieszaj czekoladę z pokruszonymi już waflami. Uwaga, zostaw około trzech łyżek czekolady na potem.
Następnie uformuj kulki z otrzymanej masy i włóż do każdej z nich po orzechu. Odstaw kulki do lodówki na 20 minut.
Po odczekaniu zanurz każdą z kulek z czekoladzie i wiórkach kokosowych.
Last Updated on 19 stycznia 2023 by admin