Przygotuj marynatę łącząc następujące składniki: czosnek, tymianek, natkę pietruszki, soki z owoców oraz oliwę z oliwek. Następnie dodaj sos sojowy i przyprawy.
Przekrój schab wzdłuż na dwie części.
Posmaruj schab 1/3 marynaty i równomiernie rozprowadź.
Zroluj schab.
Pozostałą marynatą pokryj wierzchnią stronę schabu.
Schłodź przez 4 godziny w lodówce.
Przygotuj farsz: usmaż pokrojone warzywa, takie jak czosnek, cebulę, pieczarki i marchew.
Kolejno dodaj wędzoną szynkę.
Na schabie ułóż plastry boczku, a następnie wyłóż farsz.
Posyp roladę rodzynkami i zawiń.
Użyj sznurka, aby związać roladę i zapobiec rozpadaniu się.
Dopraw pokrojone ziemniaki i cebulę. Umieść je na blasze, a na środku ułóż schab.
Posmaruj roladę marynatą, a ziemniaki polej oliwą, winem i wodą. Piecz przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Podawaj roladę z sosem przygotowanym z pozostałości po pieczeniu, cebuli oraz mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie.
Last Updated on 8 maja 2023 by admin