Pierwszym rokiem będzie nadzienie. Na patelni należy wymieszać wcześniej starte jabłka z cukrem i gotować na wolnym ogniu przez nie więcej niż 25 minut. Należy poczekać, aż odparuje nadmiar płynu. Następnie dodajemy cynamon? Na koniec mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
W oddzielnej misce łączymy ze sobą masło, olej roślinny, cukier puder, cukier wanilinowy, a także kurkumę, jajka i skrobię ziemniaczaną. Do tak dobranej masy dokładamy powoli mąkę i zagniatamy ciasto.
Całość dzielimy na około 40 kulek. Każdą kilkę rozwałkowujemy za pomocą wałka. Rozkładamy na nim nadzienie i skręcamy w rulonik.
Tak zrobione rolki układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około pół godziny.
Last Updated on 6 kwietnia 2021 by admin