Wykonasz je całkowicie samodzielnie bez kupowania gotowego ciasta francuskiego. Oto przepis na rewelacyjne rurki z kremem niczym z Italii.

Przepis na domowe rurki z kremem

Zbliżają się święta, i w natłoku przygotowań szukasz pomysłu na szybkie słodkości? Skorzystaj z przepisu na domowe rurki z kremem z kruchego ciasta i kwaśnej śmietany, wypełnione włoskim kremem. Można je także przygotować klasyczne, z ciasta francuskiego.

Ale nie ma sensu go kupować, ponieważ poniższy przepis jest znacznie lepszy – rurki doskonale utrzymują swój kształt i są jeszcze pyszniejsze w smaku, a krem jest łatwiejszy w przygotowaniu od klasycznego. Przygotowanie samego ciasta do rurek jest bardzo szybkie.

Składniki:

Do przygotowania ciasta:

  • 1 jajko
  • 250 g masła
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 280 g mąki pszennej + do posypania

Do przygotowania włoskiego kremu:

  • 240 g cukru z kaszy manny
  • 120 g cukru pudru
  • 150 g białka jajka (ok. 5 szt.)

Przygotowanie: