Potrzebne składniki:
Otwórz puszki i odlej z nich zalewę. Następnie kukurydzę i fasolę umieść w dużej misce. Zetrzyj lub bardzo drobno pokrój jajka. Dodaj posiekany czosnek – ząbek (lub więcej, w zależności od oczekiwanego stopnia ostrości). Dodaj składniki do miski z warzywami.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i również dodaj do pozostałych składników. Całość dopraw solą, pieprzem oraz majonezem. Dokładnie wymieszaj. Całość posyp chrupiącymi grzankami (przepis poniżej).
*Grzanki:
Kilka kromek chleba pokrój w dość drobną i równą kostkę. Następnie wrzuć kawałki chleba na rozgrzaną patelnię i praż je aż się zarumienią na złocisty lub lekko brązowy kolor. Powinny stać się chrupiące.
Last Updated on 18 września 2020 by admin