Tak przygotowaną sałatkę z ogórków mogę jeść codziennie – prawdziwa eksplozja smaku

Najlepsza sałatka z ogórków zielonych, jaka w życiu jadłam! Jej niesamowity smak i aromat uwiedzie serca domowników i niespodziewanych gości. Raz spróbujesz, nie pożałujesz! Sałatka będzie stałym gościem na Twoim stole, a podana w zimie przyniesie wspomnienie lata.

Składniki:

  • 2 zielone ogórki
  • 1 szklanka kukurydzy z puszki
  • pierś z kurczaka
  • majonez
  • koperek
  • sól
  • pieprz.

Przygotowanie:

Umyj i oczyść pierś z kurczaka. Po doprawieniu jej solą i pieprzem włóż na pół godziny do piekarnika. Najlepiej w rękawie do pieczenia, a piekarnik nastaw na 180 stopni. Ogórek zielony obierz ze skórki i pokrój w kostkę, dodaj posiekany koperek, kukurydzę.

Tak przygotowaną mieszankę połącz z kurczakiem pokrojonym na małe kawałki. Może być pokrojony w kostkę. Dodaj majonez i wymieszaj. Teraz sałatka jest już gotowa do zjedzenia.