Jedz i chudnij: 5 niskokalorycznych sałatek z buraków, które możesz jeść nawet w nocy.

SKŁADNIKI

  • 2 buraki
  • 1 jabłko
  • 1 mała marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 250 g świeżej kapusty
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • sól do smaku
  • ulubione zioła

Obierz buraki i marchewkę. Zetrzyj na tarce razem z jabłkiem. Cebule pokrój w pióra i poszatkuj kapustę. Wymieszaj warzywa posól, dodaj ocet i olej roślinny.

SKŁADNIKI

  • 1 ugotowany burak
  • 1 ugotowana marchewka
  • 150 g ugotowanego ryżu
  • 1 łyżka kukurydzy z puszki
  • 8 oliwek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczka octu jabłkowego
  • świeże zioła

Zetrzeć buraki i marchewkę. Wymieszaj ryż z kukurydzą. Oddzielnie umieść warzywa, oliwki i ryż na talerzu. Wymieszaj sos sojowy, olej roślinny i ocet. Ta sałatka może być przygotowywana na obiad lub też kolację. Wymieszaj składniki bezpośrednio przed spożyciem.

Sałatka ulepszony „Pędzel”