Składniki:
Przygotowanie:
Umyj dokładnie wszystkie warzywa i owoce. Poszatkuj drobno kapustę, pokrój ogórka w drobne paski i przełóż je do miski. Obierz jabłka i pokrój je w kostkę, a następnie dodaj do nich soku z cytryny. Dodaj jabłka do miski razem z jogurtem, koperkiem oraz przyprawami. Na koniec dodaj odsączoną kukurydzę i delikatnie wymieszaj całość. Sałatka jest gotowa.
Składniki:
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności poszatkuj kapustę i przełóż ją do miski. Posiekaj drobno kolendrę i koperek i dodaj je do kapusty. Obierz jajka i oddziel białka od żółtek, następnie pokrój białka w paseczki i dodaj do kapusty, a żółtka rozgnieć widelcem. Do osobnej miseczki przełóż żółtka i dodaj do nich musztardę, oliwę i śmietanę. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj sos do kapusty. Na koniec przypraw całość pieprzem i solą. Smacznego!
Last Updated on 9 listopada 2021 by admin