Marchew wzmacnia układ odpornościowy oraz dba o zdrowy i promienny wygląd skóry. Idealnym sposobem na wykorzystanie marchewki są surówki. Są wyśmienitym dodatkiem do obiadów i dań na ciepło. Mogą też stanowić ciekawą przekąskę.
Z dodatkiem oleju lub jogurtu naturalnego witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A,D,E,K) zawarte w marchii będą lepiej przyswajalne. Nie czekaj zatem, wybierz swoją ulubioną surówkę i przygotuj ją razem z nami.
Składniki:
Przygotowanie:
Marchew ścieramy na cienkich oczkach tarki. Jajka kroimy bardzo drobno lub ścieramy na tej samej tarce. Czosnek przeciskamy przez praskę lub siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy, solimy i dodajemy jogurt naturalny lub kwaśną śmietankę. Składniki łączymy i podajemy z dodatkiem wybranych ziół (natki pietruszki, koperku lub szczypiorku).
Last Updated on 17 września 2022 by admin