Dojrzałe banany obierz i rozdrobnij na gładką masę przy pomocy blendera. Do masy dodaj szczyptę cynamonu i 30 g kakao. Wszystko razem wymieszaj na gładką masę. Do oddzielnej miski włóż 300 g płatków owsianych, następnie dodaj do nich mieszankę bananową. Wszystko razem bardzo dobrze wymieszaj.
Przygotuj foremkę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Do foremki włóż1/2 masy bananowej. 1 banana pokrój na plasterki. Przygotowane plasterki banana umieść na masie w foremce i przykryj dokładnie folią. Włóż do lodówki na około 3 godziny.
Drugą część masy bananowej wymieszaj za pomocą łyżki z kakao. Po upływie czasu wyjmij foremkę z lodówki i wyłóż na wierzch drugą część masy bananowej. Wierzch ciasta możesz udekorować mielonymi orzechami.
Last Updated on 15 grudnia 2022 by admin