Nadzienie sernikowe jest trochę jak suflet lub budyń, a jego smak jest dużo lepszy niż tradycyjnego sernika. Jestem pewna, że te ciasto zachwyci smakiem nawet tych, którzy nie lubią twarogu!
1. Najpierw zrób ciasto. Ubij jajka z cukrem na piankę, dodaj śmietanę, sodę i masło, wszystko dokładnie wymieszaj.
2. Ostrożnie dodaj przesianą mąkę i kakao, ponownie wymieszaj.
3. W oddzielnym głębokim naczyniu wymieszaj wszystkie składniki nadzienie twarogowego. Powinieneś mieć gęstą kremową masę, jeśli jest zbyt sucha dodaj 1-2 łyżki śmietany.
4. Posmaruj masłem formę do pieczenia, wlej do niej ciasto czekoladowe. Z góry na środku ostrożnie wlewaj farsz z twarogu. Nie mieszaj, samo nadzienie rozleje się równomiernie.
5. Sernik piecz przez około 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowość ciasto sprawdzaj wykałaczką.
6. Nie otwieraj drzwiczek przez pierwsze 20 minut. Wyjmij ciasto z formy dopiero po całkowitym ochłodzeniu. Smacznego!
Last Updated on 9 sierpnia 2021 by admin