Sernik „Łzy anioła”: gdy tylko ostygnie, zacznie się magia …

Aby zrobić nadzienie, wystarczy wymieszać twarożek, cukier, żółtka, kasze mannę i śmietanę w blenderze, aby uzyskać jednolitą konsystencję.Teraz dobrze ubij białka z cukrem pudrem, aby uzyskać sztywną pianę.

Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj na warstwę o grubości 0,5 cm i włóż do naczynia do pieczenia, palcami uformuj boki. Odpowiednia będzie forma o średnicy 28 cm.

Piecz podstawę w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut. Wyjmij ją z piekarnika i połóż nadzienie z twarogu na wierzchu, a pianę z białek na samej górze.

Wstaw ciasto do piekarnika na kolejne 15 minut, aż pojawi się złota skórka. Nie wyciągaj gotowego ciasta od razu, otwórz drzwi piekarnika i zastaw w nim ciasto przez kolejne 30 minut. Białka trochę opadną, to normalne.

Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź w temperaturze pokojowej. Jeśli chcesz zobaczyć rosę na górze, musisz odstawić ciasto na półtorej godziny.

Ciasto z twarogiem jest bardzo smaczne i delikatne, jak chmura. W razie potrzeby możesz je ozdobić świeżymi jagodami i cukrem pudrem.

Podziel się przepisem na te delikatne ciasto ze znajomymi w mediach społecznościowych!

Czytaj dalej