Kobiety tracą do 4 kg w ciągu dwóch tygodni. Japońska dieta – jedz jajka i pij kawę.

  • śniadanie: kawa z krakersami
  • obiad: smażona bądź gotowana ryba, podana wraz ze startą marchewką
  • kolacja: 100 g gotowanej wołowiny, szklanka kefiru

Dzień trzynasty

  • obiad: dwa jajka, ugotowana z masłem kapusta, szklanka soku pomidorowego
  • kolacja: smażona lub gotowana ryba

Dzień czternasty

  • obiad: pieczona cukinia, podana wraz ze startą marchewką
  • kolacja: 100 g gotowanej wołowiny, podawanej wraz ze świeżymi warzywami

Ogromną zaletą stosowania japońskiej diety jest prawie całkowity brak gotowania oraz szybkie przyrządzanie potraw, bowiem gotujemy jedynie mięso lub ryby. Największe znaczenie w tej diecie mają jednak warzywa, owoce oraz nabiał.

W jadłospisie znajdziemy najwięcej białka, które nasz organizm spala najszybciej, dzięki czemu utrata wagi nie będzie już nigdy kłopotem. Warto pamiętać o odpowiednim nawodnieniu organizmu, w postaci wody, herbaty, oraz kawy.

Czytaj dalej