Krem:
Białka rozdzielić od żółtek i 100 g białek wrzucić do miski. Ubij ręcznie trzepaczką. Po chwili dodaj kwasek cytrynowy. Następnie stopniowo ubijaj kryształowy cukier, aż utworzy się gęsta biała piana.
Rozłóż piankę równomiernie za pomocą foremki do ciasta na dwa równe koła na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą woreczka dekoracyjnego utworzymy kilka bezów z pozostałej piany.
Piec w piekarniku nagrzanym do 100°C przez 2 godziny. Następnie wyjmujemy je z piekarnika i przygotowujemy krem. Do miski wlać bitą śmietanę, dodać twaróg, mleko skondensowane. Ubij ręcznie trzepaczką.
Po ubiciu śmietanki robimy deser. Nałóż niewielką ilość kremu do woreczka dekoracyjnego. Ułożyć spód z upieczonych białek i nałożyć warstwę kremu.
Połóż na krem jagody, maliny, truskawki itp. Następnie przykryj drugim kruchym krążkiem.
Procedurę powtarzamy, ale zamiast owoców na krem nakładamy upieczone beziki.
Wypełnij luki pozostałym kremem. Udekoruj rozpuszczoną mleczną czekoladą.
Last Updated on 29 sierpnia 2023 by admin