Wskazówka jak przygotować smaczny serek smażony bez smażenia: Nie musisz stać przy patelni

Niesamowity przepis, który zaskoczy wszystkich! Ciebie oczaruje prostotą przygotowania, a Twoich bliskich pysznym smakiem. Jestem przekonana, ze nie jadłaś wcześniej niczego podobnego! Polecam!

Potrzebujesz:

Na 8 porcji:

  • 80 dkg twardego sera np. EDAM
  • 8 jajek
  • 40 dkg szynki
  • bułka tarta i olej do smarowania foremek

Przegotowanie:

Zacznij od posmarowania i posypania miseczek żaroodpornych (foremek) bułką tartą. Następnie zetrzyj ser i szynkę na tarce o grubych oczkach. Połowę sera włóż na dno miski.

Połóż na nim połowę startej szynki.

Wbij do każdej miseczki po 1 jajku i posyp drugą połową szynki oraz sera.

Ułóż je na blasze do pieczenia, a na blachę wylej odrobinę wody. Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez 20-25 minut.

Wyjmij naczynia, odstaw na chwilę i obróć do góry dnem, aby ich zawartość wylądowała na talerzu. Danie możesz polać np. sosem tatarskim, podawać z pieczonymi ziemniakami, frytkami i surówką.

Życzę smacznego!