Soki oczyszczające nerki, wątrobę i trzustkę, warto pić je codziennie, organizm za to Ci podziękuje

Jest to sok z selera naciowego, marchewki oraz czosnku, przez który jego smak może być odrobinę ostrzejszy. Jednak oprócz wyrazistego smaku, czosnek znany jest od lat ze swoich właściwości naturalnego antybiotyka.

Ten warzywny sok z pewnością zredukuje stany zapalne czy oczyści nerki. Zadba również o wątrobę i pracę trzustki. Jeśli chcesz, możesz dodać więcej czosnku, jednak pamiętaj, aby nie przesadzić z jego ilością.

Składniki:

  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 średnia marchew
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 letniej wody

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umyj, a następnie obierz ze skórki. Umieść w blenderze, zalej letnią wodą i zmiksuj na gładko. Pij codziennie o poranku.

Regenerujący i moczopędny sok jabłkowy z siemieniem lnianym