Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm. Połóż plastry na twardej macie. Przykryć folią i postukać tłuczkiem z obu stron.
Mięso oprósz solą i czarnym pieprzem z obu stron i rozetrzyj w dłoniach. Umyte i obrane ziemniaki pokroić w plastry.
Umieść ziemniaki w głębokiej misce, dodaj sól, czosnek, czarny pieprz i olej. Dobrze wymieszaj. Cebulę pokroić w krążki.
Przygotuj szaszłyki i wszystkie składniki na szaszłyki na twardej macie. Następnie nakłuwamy na przemian ziemniaki, mięso, paprykę, cebulę, boczek i ponownie ziemniaki. W ten sposób powtarzamy nakładanie warstw.
Umieść przygotowane szaszłyki na blasze do pieczenia. Natrzeć olejem.
Nalewamy piwo. W przepisie jest napisane 2 łyżeczki, ale można dodać więcej.
Last Updated on 23 lutego 2023 by admin