Mam przepis od znanej profesjonalistki, która zajmuje się wypiekami od ponad 40 lat.
Ciasto:
Krem:
Polewa:
Białka z cukrem ubić na gęstą pianę i odstawić.
Krótko ubić żółtka w piance. Dodaj esencję waniliową, wodę i olej. Teraz wymieszaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na koniec dodajemy ubite białka za pomocą łyżki. Przygotowane ciasto układamy na blasze do pieczenia, na której położyliśmy papier do pieczenia. Ciasto wylewamy i pieczemy.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Po upieczeniu wyjmujemy papier. Ostudzić. Podgrzej czekoladę z około 4 łyżkami śmietanki w kuchence mikrofalowej i pozwól jej ostygnąć. Po schłodzeniu wymieszać z bitą śmietaną z cukrem i połączyć.
Last Updated on 7 września 2023 by admin