Ciasto:
Krem:
Polewa (opcjonalnie):
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta razem z wyjątkiem kawy i kakao. Wymieszać jednolite ciasto. Połowę ciasta wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia – lub natłuszczoną i posypaną mąką.
Do drugiej połowy ciasta wymieszać kakao, na jasne ciasto wlać kawę. Pieczemy w 180-200°C przez około 20 minut (uwaga, każdy piekarnik piecze inaczej). Z mleka i puddingu gotujemy gęsty budyń, który na koniec ubijamy masłem i twarogiem.
Nałóż ten krem na ciasto i wygładź je. Na koniec możesz zrobić lukier. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Dodaj zimną śmietanę, dobrze wymieszaj. Nakładamy go na ciasteczko i nadal możemy tworzyć wzory.
Możesz zrobić wzór tylko na warstwie czekolady lub lekko wymieszać również z warstwą twarogową. Podawać schłodzone i z filiżanką dobrej kawy.
Last Updated on 5 sierpnia 2022 by admin