W misce wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i kakao. Miękkie masło pokroić na małe kawałki i wmieszać je w ciasto razem z żółtkami. Podczas ugniatania dodawaj mleko. Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na godzinę.
Zanim ciasto stwardnieje przygotujemy nadzienie. Twarożek ubić z jajkami, cukrem i połową opakowania kremu (w opakowaniu jest 37-40 g). Pozwól morelom odcieknąć. Blaszkę (ok. 30 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Połowę ciasta zetrzeć na grubej tarce i równomiernie pokryć całą powierzchnię. Łyżką rozsmaruj nadzienie twarogowe na cieście i rozłóż na nim morele. Na wierzch zetrzyj drugą połowę ciasta, tak aby twarożek i morele były przykryte. Włóż blachę do piekarnika i piecz około 40 minut.
Last Updated on 12 września 2023 by admin