Najpierw zagniatamy ciasto.
Połącz mąkę, cukier i masło w jednej misce. Dodać proszek do pieczenia, żółtko i kakao.
Wyrabiamy gęste i twardsze ciasto. Ciasto podzielić na pół. Zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny.
W międzyczasie przygotujemy nadzienie serowe. Najlepiej użyć twarogu w kawałkach, dzięki czemu ciasto smakuje naprawdę dobrze i jest trochę twardsze. Wymieszaj twaróg, cukier, żółtka i cukier waniliowy.
Możemy również dodać trochę skórki z cytryny dla smaku. Oprócz nadzienia ubij białka na sztywną pianę. Mieszamy z twarogiem. Nadzienie będzie giętkie i naprawdę pyszne.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować odrobiną masła. Połowę ciasta zetrzyj na spodzie. Na cieście ułożyć farsz serowy. I ponownie ścieramy drugą połowę ciasta na wierzchu nadzienia.
Całość pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Proste ciasteczko, które nie może się nie udać.
Last Updated on 23 lutego 2023 by admin