Czy ty też chcesz poznać triki, które sprawią, że ciało będzie puszyste, bita śmietana ujędrniona, a wszyscy będą błagać o więcej? Przygotowaliśmy procedurę krok po kroku.
Na masę ubić żółtka z cukrem na pianę, wymieszać z wodą, dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dodać ubite białka, miksować na gładką masę. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez około 15 minut. Wyjmij korpus z formy, usuń papier i pozostaw do ostygnięcia na metalowej podstawce.
Gotujemy beszamel. Masło roztopić w kąpieli wodnej, zdjąć z ognia i wymieszać z mąką, zalać mlekiem, dobrze wymieszać, postawić na kuchence i gotować na małym ogniu. Pozostaw beszamel do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Składniki na krem umieść w misce i ubij, dodaj zimny beszamel w częściach i ubij. Zajmuje to około 20 minut, krem musi się błyszczeć.
Przywracamy ciało do formy, nakładamy na nie krem i rozprowadzamy. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny, najlepiej do następnego dnia. Kremówkę rozdzielić do dwóch misek, do jednej dodać 3-4 łyżeczki kakao, ubić i udekorować nim ciasto.
Last Updated on 10 marca 2023 by admin