Ugotuj jajka na twardo. Obierz i drobno pokrój cebulę. Pieczarki pokrój na cienkie plastry. Podsmaż te dwa składniki na osobnych patelniach.
Po podsmażeniu połącz je w jednej miseczce, dodaj pieprz i sól, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Zetrzyj ser na drobnych oczkach. Ugotowane jajka pokrój w małą kostkę. Mięso pokrój w drobne paski.
Przygotuj dużą miskę, w której będzie podawana sałatka. Na spodzie rozłóż pokrojone mięso z kurczaka. Przykryj je warstwą majonezu i posyp startym serem. Następnie rozłóż równomiernie połowę skrojonych jaj.
W kolejnym kroku przykryj całość majonezem i wyłóż na niego smażone grzyby z cebulą. Teraz wyłóż drugą część pokrojonych jaj, ponownie posmaruj majonezem i przykryj całość pokrojonymi pomidorami.
Last Updated on 2 września 2020 by admin