Ta niezwykle lekka sałatka świetnie uzupełni i podkreśli smak potraw, którym towarzyszy. Będzie doskonałym dodatkiem do potraw mięsnych i wytrawnych wypieków. Jest też idealną partnerką dla potraw z grilla.
Sałatka świetnie sprawdzi się u osób próbujących schudnąć i zadbać o swoje zdrowie. Doskonale komponuje się z pieczywem pełnoziarnistym lub bezglutenowym. Wybornie smakuje również solo, sama w sobie zapewniając wiele wartościowych minerałów i witamin.
Naszykuj wszystkie składniki do sałatki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy w wodzie. Obrane kroimy w kostkę.
Z twarogu odsączamy nadmiar płynu aby sałatka nie była zbyt wodnista. Mieszamy z musztardą. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składniki przełóż do przezroczystej miski. Przed podaniem można włożyć do lodówki na kilkanaście minut – chłód podkreśli orzeźwiający smak sałatki.
Możesz też podawać w szerszych szklankach lub salaterkach jako indywidualny dodatek do każdego nakrycia. Świetnie prezentuje się również podana bezpośrednio na małych kanapkach. Polecamy wtedy starcie rzodkiewki.
Last Updated on 7 czerwca 2021 by admin