Świetnie sprawdzi się podczas niedzielnych, rodzinnych obiadów. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem na wyjątkowy, rozkoszny gulasz, który rozpływa się w ustach. Do wykonania gulaszu tak naprawdę nie potrzebujemy wielu składników. Są one łatwo dostępne i istnieje duża szansa, że już mamy je w domu.
Pierwszym krokiem jest dokładne umycie mięsa. Następnie kroimy je w kostkę. Czosnek i cebulę drobno siekamy.
Przygotowujemy blachę do pieczenia z przykrywką i wkładamy do niej wszystkie składniki. Dwie kostki bulionu wkładamy w całości. Zalewamy wodą, mieszamy aż do połączenia się składników.
Przykrywamy blachę do pieczenia pokrywką i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez ok. 90 minut – dokładny czas pieczenia zależy od wybranego mięsa oraz naszego piekarnika.
Last Updated on 5 lipca 2024 by admin