Potrzebujesz:
Zetrzyj surowe ziemniaki na tarce o grubych oczkach.
Dodaj sól, jajka, mąkę i wymieszaj. Na maśle podsmaż cebulę i grzyby. Możesz wybrać dowolne grzyby. Ja użyłam boczniaków.
Przygotuj miskę wyłożoną folią. Połóż około 2-3 dużych łyżek masy ziemniaczanej w przygotowanej misce.
Po środku ułóż 1 łyżkę smażonych grzybów z cebulą. Na wierzchu ponownie połóż masę ziemniaczaną. Za pomocą foli uformuj dłońmi przystawkę na kształt większych kotletów. Rozłóż gotowe porcje na wysmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia.
W międzyczasie podsmaż na patelni drobno posiekany boczek. Danie posyp boczkiem i włóż do piekarnika na około 30 minut (czas pieczenia zależy indywidualnie od mocy piekarnika).
Last Updated on 30 listopada 2022 by admin