Ziemniaki musztardowe po niemiecku z ziołami – na pewno je polubisz. Zaskoczę Cię tym przepisem

Wiem jak zamienić zwykłe ziemniaki w niesamowicie smaczne danie. Gotowane ziemniaki to ponadczasowy klasyk, ale ten prosty i niedrogi sos może całkowicie zmienić ich smak!

Pierwszy raz spróbowałam tej przystawki w Niemczech i poprosiłam o zdradzenie sposobu na ich przygotowanie.  Na pewno także polubisz te obłędnie pyszne musztardowe ziemniaczki!

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 4 łyżki octu winnego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  •  sól do smaku
  • szczypiorek

Przygotowanie:

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zalej wodą i gotuj przez około 15 minut do miękkości.

Połącz musztardę, posiekane zioła, sól, ocet winny i oliwę z oliwek.

Ziemniaki odcedzić, dodaj przygotowany sos musztardowy i wymieszaj. Gotowe!